top of page
Gastles BSM.png

Gastles

10-03-22

De gastles die ik gaf aan BSM-De Jong® ging vooral over het belang van langere nazorg. Ouders weten en vinden ook dat de nazorg langer moet, net als de zorgprofessionals die ik toen sprak. En uiteraard de ervaringsdeskundigen. Het zijn voornamelijk de overige partijen (mensen die over het geld gaan ) die dat belang misschien nog niet zo goed zien.

Door het verkondigen van het belang, zoals ik dat in mijn lezingen doe, hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen.

Lees hier een deel van mijn gastles:

“Veel nieuwe instanties zijn niet geïnteresseerd in het geboorteverhaal, omdat ze zich vooral focussen op de hulpvraag die nu speelt. Maar het is zo belangrijk om de ontstaansgeschiedenis mee te nemen en als voorwaardig aan te zien. Want hoe het nu gaat, hangt samen met wat er in het verleden is gebeurd. Wees je als zorgprofessional bewust van wat jouw cliënt heeft meegemaakt.”

Enkele reacties:

“Je hebt een prachtige duidelijke presentatie gegeven. Deze moet gehoord worden door zorgprofessionals, maar ik kan me voorstellen dat het voor ouders ook heel helpend is om dit te horen.”

“Ik heb eigenlijk nog nooit gehoord dat prematuur geborene op latere leeftijd ook nog last kunnen ervaren. Ik heb me niet gerealiseerd dat de impact zo groot is.”

bottom of page