top of page

Symposium
Slingeland Ziekenhuis

03-10-2024

Op 3 oktober ben ik gastspreker zijn op het symposium van het Slingeland ziekenhuis, naar aanleiding van het tienjarig bestaan van hun prematuren nazorg polikliniek. Hier werken onder meer jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen. Zij zien prematuurtjes, die geboren zijn na een zwangerschapsduur van minder dan 35 weken, tot hun vierde jaar.


Zij willen hun jubileum vieren in de vorm van een symposium in Lichtenvoorde op 3 oktober. Voor zo’n 100 verpleegkundigen van kinder- en kraamafdelingen, kinderfysiotherapeuten, kinderthuiszorg, jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen etc. Funfact, dit symposium wordt georganiseerd in NYC. Hier was ik vorig jaar ook tijdens een symposium van KinderThuiszorg Nederland.

Het is altijd fijn om te spreken op symposia, want op één dag komen zoveel disciplines samen waar je zoveel van kunt leren. Soms voel ik me een beetje het vreemde eendje in de bijt tussen al die onderzoekers en zorgverleners, maar ik ben blij dat ik ook hier weer vanuit mijn ervaringsdeskundigheid iets mag vertellen. Het is fijn dat zoveel professionals hierin geïnteresseerd zijn om ervan te leren en beter van te worden.

bottom of page