top of page
1.jpg

Symposium

12-04-22

Op 12 april 2022 vond het allereerste Nederlandse symposium plaatst over langetermijngevolgen van vroeggeboorte. Samen met een team van andere te vroeg geborenen en ziekenhuispersoneel uit het Sophia Kinderziekenhuis hebben we er meer dan drie jaar aan gewerkt, want door Corona moesten we het evenement steeds verzetten. Achteraf was dat misschien maar goed ook, want op 12 april gaven we een prachtig symposium, waar alles samenkwam. Musicalster René van Kooten, vader van een prematuur geboren dochter, was voorzitter en hij deed het fantastisch. Vooraf heb ik hem mogen interviewen, dat was waardevol. 

Tijdens het symposium kwamen verschillende gastsprekers aan het woord, waaronder post-doctoraal onderzoeker Sabrina Twilhaar. Zij deelde de uitkomsten van haar cum laude promotieonderzoek over dit onderwerp. Daarnaast werden er wetenschappelijke onderzoeksresultaten gedeeld. En werden er video-interviews vertoond van onder andere te vroeg geborenen en hun ouders. Kijk hier het symposium terug.

 

Na afloop kreeg het team vele complimenten en nog steeds horen we dat het symposium indruk heeft gemaakt. De opleiding voor neonatologie verpleegkundige studenten is veranderd dankzij de informatie van ons symposium. Ook binnen die doelgroep hebben we impact gemaakt.

bottom of page