top of page

Vrijdag Vragen over Vroeggeboorte

Dit is een format waarin ik seizoen 1 in gesprek ging met (ouders van) te vroeg geborenen. Aan de hand van een leuk spelletje kwamen we tot bijzondere gesprekken. Er was veel herkenning, nieuwe inzichten, informatie en erkenning.

Vorig jaar heb ik op YouTube het format Vrijdag Vragen over Vroeggeboorte gelanceerd. In seizoen 1 ging ik in gesprek met (ouders van) te vroeg geborenen. Dit was een groot succes.

Seizoen 1 met (ouders van) te vroeg geborenen was een groot succes. Met veel lovende kritieken kijk ik uit naar seizoen 2
in samenwerking met zorgmedewerkers, in de breedste zin van het woord. Want er is echt al wel kennis over gevolgen van vroeggeboorte, maar deze kennis is nog niet genoeg verspreid. Mijn platform brengt hier verandering in, onder andere met de Vrijdag Vragen over Vroeggeboorte.

Een aantal kanjers van seizoen 1

Zij voelden zich gehoord en vonden

het fijn om hun verhaal te kunnen delen.

Een aantal deelt haar persoonlijke verhaal

als blog op mijn website.

Klik op de foto
om seizoen 1
op YouTube
te
bingewatchen!
Tijdens gesprekken in seizoen 1 viel het op dat men veel vragen heeft over langetermijngevolgen. Vanuit mijn expertise heb ik de kennis en kunde niet om deze te beantwoorden.

Daarom komt er een seizoen 2 van Vrijdag over Vroeggeboorte, als podcast! Hierin interview ik zorgmedewerkers en onderzoekers die betrokken zijn en meer weten over langetermijngevolgen van vroeggeboorte.
bottom of page